Tonga Quarry
Bij Tonga Quarry zijn we van de boot gegaan voor een wandeling van een kleine twee uur naar Medlands Beach. Het is geen zware wandeling en de tijd die we hadden tot het punt waar we weer met de boot werden opgepikt was ruim voldoende. Het weer was inmiddels aardig opgeknapt.
Afrikaanse lelie en varens
Bij het strand van Tonga Quarry zagen we deze Afrikaanse lelies. Het zijn mooie bloemen, maar de naam zegt het eigenlijk al, ze horen niet thuis in Nieuw-Zeeland. Wat wel bij Nieuw-Zeeland hoort zijn de varens. De bossen staan er vol mee. Er zijn veel verschillende soorten waarvan sommige zo groot worden als palmbomen.
In de periode voordat wij er waren had het veel geregend op het Zuidereiland. Het zag er daardoor overal erg groen uit in de bossen.
Weka
In het noordelijke deel van het Zuidereiland en dus ook in het Abel Tasman National Park hebben we een heleboel weka's gezien. Het zijn vrij grote niet vliegende vogels ter grootte van een kip. Het lichaam lijkt een beetje op dat van een kiwi, maar de snavel van een kiwi is veel langer. Bovendien zijn kiwi's 's nachts actief en weka's overdag. Ze behoren tot de familie van de meerkoeten en waterhoentjes. Ze staan bekend als brutale en nieuwsgierige vogels. Laat je een broodje slingeren dan zal de weka ermee vandoor gaan.
Op een gegeven moment hadden we uitzicht op het strand bij Bark Bay. Een klein eindje daarachter lag het strand waar we werden opgepikt door de boot, Medlands Beach.
Het strand hieronder heet Medlands Beach. Doordat we behoorlijk doorgelopen hadden bleef er nog wat tijd over om hier van de natuur te genieten.
Kaka
De kaka is een inheemse papegaaiachtige uit Nieuw-Zeeland. In het Abel Tasman National Park was de vogel uitgestorven door ziektes en door de mens ingevoerde roofdieren zoals de hermelijn en de opossums. Kort voor onze komst zijn er in het park toch weer 25 kaka's vrijgelaten in de hoop dat ze een gezonde populatie kunnen vormen. Één van deze geïntroduceerde vogels hebben we gezien. Omdat ze door mensen zijn grootgebracht hebben ze de neiging om zich rond de plekken op te houden waar veel wandelaars komen. Daar hingen dan ook bordjes met het verzoek om ze niet te voeren.
Nieuw-Zeelandse zwarte scholekster
Deze scholekster is soms gedeeltelijk wit, maar in dit geval waren het allemaal volledig zwarte exemplaren. De deels witte scholeksters kunnen worden verward met een tweede soort scholekster in Nieuw-Zeeland, de Finsch' scholekster. De zwarte scholeksters zijn wat groter. Ze hebben een oranje ring rond de ogen.
Kelpmeeuw
Deze meeuw komt langs vrijwel alle kusten op het zuidelijk halfrond voor. Het is ook de enige meeuw die in Antarctica voorkomt. Ze zijn een stuk groter dan de roodsnavelmeeuwen hieronder.
Roodsnavelmeeuw
De meeste meeuwen die je langs de Nieuw-Zeelandse kust ziet zijn roodsnavelmeeuwen. Ze komen buiten Nieuw-Zeeland alleen op enkele (subantarctische)eilanden voor. De meeuwen op de volgende foto's zaten rond de boot die ons oppikte om terug te varen naar Kaiteriteri.
Nog een paar laatste beelden van het Abel Tasman National Park. Die avond hadden we opnieuw een overnachting in Motueka. 's Avonds zijn we weer gaan eten bij een Thai en hebben we nogmaals de maskerkieviten in het park bekeken. De foto's daarvan waren al eerder in dit verslag te bewonderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten